понеделник, 29 октомври 2012 г.

Пилето на Хилда

Ако сте посещавали арменския ресторант в София или в Пловдив на Хилда Казасян и персоналът е пропуснал да ви препоръча вкусното пиле "Хайгухи" - крехко пиле в пармезанено-магданозена панировка, то сега ви предлагамe да го приготвите и опитате у дома :)
Продукти:
2 бр. пилешки гърди "пеперуда"
80 гр. сирене пармезан
връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
олио за пържене
Приготвяне:
Разделете пилешките гърди от жилата и ги разрежете посредата на половина, за да ги изтъните. Покрийте ги с парче кухненско найлоново фолио и ги начукайте добре. Поръсете ги с черен пипер.
Настържете пармезана на ситно ренде в чиния. Нарежете на ситно магданоза и го разбъркайте с пармезана. В отделна чиния разбийте с вилица яйцето. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона, за да можете да изпържите месото.
Топнете пилешките филета в пармезанено-магданозената смес и след това в яйчената, след което ги пуснете в тигана. Пържете филетата до порозовяване, няколко минути от страна. Не ги препържвайте, освен ако не искате да станат хрупкави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар