неделя, 21 октомври 2012 г.

Свински черен дроб по селски

Необходими продукти:
  • 800г свински черен дроб; 
  • 300 – 400 г пресни гъби печурки; 
  • 1-2 бр. стръкове праз; 
  • 2-3 бр. моркови; 
  • 150 г бяло вино; 
  • 4-5 бр. печени пиперки; 
  • 150 г доматен сок или стерилизирани домати; 
  • 5-6 бр. скилидки чесън; 
  • Олио; 
  • Черен пипер; 
  • Бахар; 
  • 1-2 бр. дафинови листа; 
  • Чубрица. 
  • Червен пипер; 
  • Сол; 
  • Брашно; 
  • Магданоз. 


Начин на приготвяне:
Подготвяме и нарязваме всички продукти предварително, защото ястието се готви бързо. Дробът, нарязан на хапки се овалва в брашно. 
Задушаваме в олиото морковите, праза и чесъна. Добавяме дроба и леко запържваме. Подправяме със сол (някой казват, че дроба се посолява накрая),черен пипер, бахар, дафиновия лист и виното и варим до изпаряване на течността или ако тя е в повече - до полу готовност на дроба.Добавяме нарязаните на едро чушки, домати (сок или пюре). Ако ястието е останало по-течно, добавяме малко брашно, разбъркано в хладка вода. След малко прибавяме и червения пипер и чубрицата.Оставяме всичко да къкри на тих огън, до пълна готовност. Сваляме ястието от котлона и добавяме нарязан магданоз. 
Сервираме ястието топло с червено вино. Дано Ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар