неделя, 21 октомври 2012 г.

Дробова чорба от П.Р.Славейков-Цариградска книга 1870 г.

Приготвяне или как се готви ястието
Първо нарязват на ситно белия дроб на агне или овца и като го сварят с малко вода, слагат му малко месна чорба, или ако няма, нарязват добре една глава лук, опържват го с една лъжица масло. След това го слагат върху дробът с малко вода и като го сварят добре, снемат го от огъня. След това вземат жълтъкът на няколко яйца, разбиват ги в един съд с малко оцет или лимон, което като сварят малко нещо, изливат го върху чорбата.
Когато се запържва лукът, ако му се сложи магданоз (миродия) и гюзум(джоджен), чорбата става още по-добра. Когато изсипят чорбата в съдовете, поръсват я с дарчин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар