петък, 19 октомври 2012 г.

Овчарска чорба

Необходими продукти:

700 г овнешко месо (обезкостено)
2-3 глави лук
1-2 с.л. доматено пюре
4-5 картофа
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. брашно
3-4 скилидки чесън
оцет
олио
черен пипер



Начин на приготвяне:

* Задушете дребно нарязания лук в малко мазнина.
* След това добавете доматеното пюре и червения пипер, залейте ги с бульон или вода и пуснете нарязаното на парченца месо.
* Оставете сместа да ври на тих огън до омекването на месото.
* Прибавете нарязаните на кубчета картофи и посолете на вкус.
* Накрая застройте чорбата с разбитите с млякото яйца.
* Поднесете я овкусена с оцет и чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар