събота, 20 октомври 2012 г.

Салата от сурови тиквички

500 г малки, здрави тиквички
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
1 с. л. оцет
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. зехтин
1 с. л. мента или босилек или магданоз
10 чери домати
Почистете, измийте и нарежете тиквичките на фини шайби.
Поставете ги в купа. Разбъркайте отделно ситно нарязания лук, счуканата скилидка чесън, оцета, лимоновия сок и зехтина, добавете сол и черен пипер. Залейте със сместа тиквичките и оставете да поемат добре заливката. Поръсете с нарязаните на ситно подправки и украсете с чери доматите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар