петък, 19 октомври 2012 г.

Боб с наденица




Продукти:

200 гр. бял боб
5-6 парчета наденица
1 консерва белени домати
2-3 скилидки чесън
олио
пресен джоден
сол, пипер



Приготвяне:
Предварително сваряваме боба за около час, след като заври.
В дълбок тиган загряваме малко олио.
Пускаме няколко цели скилидки чесън и стръкче пресен джоджен.
Добавяме и наденичките. Продупчваме парчетата с ножа, за да пуснат мазнина и пържим всичко няколко минути.
Сипваме цялата консерва белени домати и ги намачкваме с лъжицата.
Накрая добавяме и боба и овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.
След около 15 минути, когато сосът се сгъсти достатъчно, бобчето е готово и остава само да му се насладим

Няма коментари:

Публикуване на коментар