петък, 19 октомври 2012 г.

Негърка

За блата:
1 к.кисело мляко
1 ч.лъжица сода за хляб
1 и 1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша олио
2 и 1/2 ч. чаши брашно
3 с.лъжици какао
За намазване:
1 пакетче суха сметана
3 с.лъжици какао
3 с.л захар
половин пакетче масло или 3 с.л маргарин бела
6 с.л вода
Начин на приготвяне
Разбъркваме всички продукти в последователноста в която са написани ,изсипваме в предварително на маслена и набрашнена форма или тавичка и печем в загряна фурна на 180.С
вадим от фурната и оставаме да изстине през това време си правим глазурата като в огнеупорна купичка смесваме какаото захарта,маслото и водата разбъркваме слагаме на слаб огън и бъркаме докато не заври и стане еднородна смес оттегляме от огъня и оставаме на страна да се поохлади.
разбиваме сметаната по оказания начин на пакетчето след което прибавяме половината от глазурата към сметаната.
Взимаме изстиналия сладкиш и разрязваме на две половини сиропираме леко с каквото имаме под ръка сок компот става даже и без алкохолно слагаме половината от сметаната и захлупваме с другата половина от сладкиша пак сиропираме леко слагаме сметаната и с една лъжица нашарваме от горе с глазурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар