събота, 20 октомври 2012 г.

Мезе от патладжани


(мелинцано салата)
4 средно големи патладжани
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
100 мл зехтин
4 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
магданоз, зелена чушка за украса
Патладжаните се измиват и се пекат в тава, застлана с хартия за печене, на 220°, около 35-40 минути (докато омекнат). Изстиналите патладжани се режат на парчета и се намачкват с лъжица или с миксера се правят на пюре. Добавят се счуканите скилидки чесън, настърганата на ренде глава лук, зехтинът, лимоновият сок, подправят се със сол и черен пипер.
Може да се добавят смлени орехови ядки. Украсява се с магданоз или резени зелена чушка.
Наздраве! Кали орекси! (Добър апетит)
Наздраве! Кали орекси! (Добър апетит)

Няма коментари:

Публикуване на коментар