петък, 19 октомври 2012 г.

Родопска картофена чорба със сирене


600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
2 с.л. олио
1 с.л. краве масло
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 ч.л. червен пипер
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 ч.ч. натрошено овче сирене
сол на вкус
черен пипер на вкус

Картофите се пускат в 2 л вряща подсолена вода и се варят на бавен огън, докато почти омекнат.Олиото и маслото се загряват и в тях се слага да се запържи леко чесънът. Добавя се червеният пипер и всичко се сипва при картофите. Оставят се да поврат още 10 мин., след което се отстраняват от огъня.Яйцето се разбива с млякото и към получената застройка се добавя малко по малко от горещата супа, при непрекъснато разбъркване.Готовата супа се сервира с нарязания магданоз и лъжица сирене

Няма коментари:

Публикуване на коментар