събота, 20 октомври 2012 г.

Градинарско смесило на фурна


Рецептата е от Лясковския манастир “Св.св.Петър и Павел”.
4-5 глави лук
10-12 печени чушки
1/2 кг картофи
1 чаена чаша сварен зелен боб (или стерилизиран)
1 чаена чаша сварен зелен грах (или стерилизиран)
2 средни по големина тиквички
2-3 моркова
по 1 супена лъжица нарязан магданоз, копър, джоджен и прясна чубрица
5-6 листа от босилек
2-3 червени домата (пресни или от консерва)
1 чаена чаша бамя с орязани дръжки
1 кафени чашки олио
В загрятото олио последователно запържваме и прехвърляме в тава нарязания на ситно лук,нарязаните на големи кубчета картофи, нарязаните на малки кубчета моркови, бамята, зеления боб, граха, нарязаните на ситно печени чушки, нарязаните на кубчета тиквички и настърганите на едро ренде домати. Слагаме зеленчуците в тавата един върху друг. Посоляваме на вкус, наливаме вода, която трябва да стигне до средата от височината на наредените продукти, и печем в умерена фурна, докато зеленчуците напълно омекнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар