сряда, 17 октомври 2012 г.

ТЕЛЕШКО КЮЛБАСТИЕ


Продукти:
  • Телешко /говеждо,свинско /месо-  1кг.
  • Чесън- 10 скилидки
  • Оцет- 100мл.
  • Канела- ½ ч.л.
  • Черен пипер-  10-12 зърна, пресно смлени
  • Бахар-   3-4 зърна, пресно смлени
  • Ким-  ¼ ч.л., пресно смлян
  • Сол- на вкус
Начин на приготвяне:
  1. Обезкостеното и почистено месо се измива в студена вода.
  2. След отцеждане се нарязва на тънки парчета, които се начукват.
  3. Парчетата се поръсват със сол, черен пипер, бахар, ким, канела.
  4. Поставят в хладилник за 2 часа.
  5. След това се пекат на скара.
  6. Опеченото месо се поставя в тенджера, прибавят се чесъна, оцета и топла вода /100мл./.
  7. Задушават се на слаб огън плътно похлупени .

Няма коментари:

Публикуване на коментар