събота, 6 октомври 2012 г.

Зеленчукова чорба

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 -4 картофа
2 моркова
1 връзка зелен лук
1 домат
червен пипер
1 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
2-3 с.л. олио
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на много ситно. Морковите се настъргват. Картофите се нарязват на кубчета. Доматът също се настъргва или се реже на малки кубчета. В малко олио се задушават морковите и лукът след което се долива вода и се слагат картофите. Супата се овкусява с пилешкия бульон и червения пипер, обикновено не е нужна още сол. Когато картофите са вече сварени, се слагат и доматите и разтвореното в малко вода брашно, за да се уплътни чорбата. Ври още десетина минути и е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар