събота, 6 октомври 2012 г.

Печено агнешко бутче


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
агнешко бутче
2 връзки джоджен
0,500 бяло вино
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
олио
1 ч.ч ориз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме бутчето на порции /ако фурната е голяма слагаме бутчето цяло/. Накъсваме джоджена в тавата, слагаме месото, нарязваме лука на едро, подправяме с подправките, заливаме с виното, олиото и 2 ч.ч вода. Оставяме да престои 12 часа. Слагаме да се пече на бавен огън 3 часа. След като извадим месото, прецеждаме соса от тавата в касерола и слагаме ориза /ако е необходимо добавяме още вода/. Месото сервираме върху канапе от ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар