вторник, 23 октомври 2012 г.

Лятна манджа по търновски


2 -3 глави кромид лук
1/2 кг чушки
1/2 кг домати
2 – 3 моркова
1 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. олио
Лукът се реже на кръгове.
Чушките се режат на парченца.
Морковите се режат на кръгчета.
Домати се стръжат на едро ренде.
В тенджера се задушават с олиото и червения пипер и се добавят нарязаните лук, моркови и чушки и се разбърква. След 2 мин добавя се 1/2 ч.ч. вода и задушаването продължава със затворен капак до извиране на водата.
Тогава се добавят настърганите домати.
Така ври около 5 мин още.
Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.
Ястието може да се поднесе и топло и студено, задължително обаче със сирене.
Идея: По тази рецепта зеленчуци 1:1:1 моркови, чушки и домати приготвяме за зимата от тази лятна манджа. Бурканите след завирането се стирилизират 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар