събота, 20 октомври 2012 г.

Необходими продукти за 6-8 порции:
350 г макарони
1 глава лук
сол на вкус
2 с.л. зехтин
500 г кайма
1-2 с.л. сух риган
1-2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. канела
1 консерва домати (850 мл)
черен пипер на вкус
1 щипка захар
4 яйца
индийско орехче, настъргано
75 г сирене гауда
150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода, според указанието на опаковката.
Отцеждат се и се изплакват със студена вода.
Зехтинът се нагрява в тиган и каймата се запържва.
Прибавят се едро нарязаният лук и сухият риган и леко се запържват.
Сипва се доматеното пюре.
Поръсва се с канела.
Добавят се доматите от консерва е се вари 15 минути.
Овкусява се със солта, пипера и захарта.
Яйцата се разбиват.
Овкусяват се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Смесват се с макароните, гаудата и половината от кашкавала.
Половината от макароните се изсипват в намаслена тавичка.
Използвах йенска тенджера (без капака) с размер 18/28 см.
Отгоре се разстила каймата.
Върху нея се слагат останалите макарони.
Пече се в предварително загрята фурна на 200°С около 40 минути.
За да не изгори отгоре, по средата на времето за печене се покрива с алуминиево фолио.
Поръсва се с останалият кашкавал 10 минути преди изваждане от фурната. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар