неделя, 21 октомври 2012 г.

Лимонадена питка

1 кг. брашно
1 бутилка лимонада/швепс (от малките)
1 пакетче мая
сол
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1 белтък
вода колкото поеме (околко 200 мл)
Пресяваме брашното три пъти,правим кладенче.Слагаме безалкохолното,маята ,захарта,солта,олиото,белтъка и водата и замесваме еластично тесто.
Намазваме ръцете си с олио,отново измесваме тестото и го оставяме да втаса.Отделяме малко за украса.От останалото откъсваме малки парчета и ги отделяме за топчета.Оформяме  топчета,като първото слагаме в средата на намаслената тавичка,а останалите покрай него.От отделеното топче правим украса/ако желаем/,а от питката намазваме с жълтък разбит с една супена лъжица вода.Слагаме в предварително загрята фурна и печем до златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар