четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Чушки с шарена плънка на фурна....

Продукти
За 10 средно големи пресни чушки:
300 г домашно сирене, 300 г домашна извара, 300 г картофи, 3 яйца, 3 скилидки чесън, 3 с.л. галета, суха чубрица, нарязан пресен магданоз, черен пипер, сол, 1 каф.ч. олио, 3 малки домата, брашно- за "запечатване" на напълнените чушки
Начин на приготвяне
1. Изтърбушваме чушките и им правим малък разрез откъм острата част, за да не се спукат по време на печенето.
2. Приготвяме постната плънка от сварените, обелени и настъргани картофи, натрошеното сирене, изварата, яйцата, посоченото количество галета. Добавяме към сместа и нарязания на ситно чесън и овкусяваме с подправките. Пълним и топим отвора на чушките в брашното, за да "запечетаме" плънката.
3. Нареждаме ги една срещу друга в намазана с половината от олиото тава. Върху тях редим доматени филийки, поръсваме с останалото олио, посоляваме леко и слагаме листенца от магданоз.
4. Печем чушките до готовност във фурна, загрята на 200 градуса. Сервираме ги леко охладени, за да се стегне плънката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар