петък, 19 октомври 2012 г.

Домашен хляб

Продукти:

2 ½ ч. ч. топла вода
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
4 ч. ч. брашно



Приготвяне:
Сипете всичко в малка тенджерка, която можете да използвате и във фурната, за предпочитане с незалепващо покритие. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Покрийте тенджерата с капак и оставете тестото на стайна температура за около час-час и половина. След това го разбъркайте отново и го приберете в хладилника за 10-12 часа (или за през нощта).
Извадете вече повторно втасалото тесто. Махнете капака и го сложете да се пече на 220-230 градуса за около 40 минути.
Когато хлябът е готов, го оставете да поизстине. Той леко ще спадне. Обърнете тенджерата и го извадете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар