четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Рецепта на Рафи за тиквеник

РЕЦЕПТАТА НА ПЕВЕЦА:
Бърз тиквеник с готови кори
Продукти:
1 пакет кори за баница, около 1 кг тиква, краве масло за намазване, захар по 1 и 1/2 ч.л. за плънката във всяко руло, канела, индийско орехче, ванилия
За заливката:
2 яйца, 1/3 ч.ч. прясно мляко, сода бикарбонат на върха на ножа, 1 ванилия
За глазурата:
сок от половин лимон, пудра захар
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквата на ренде. Вземаме една кора, намазваме я с краве масло. Слагаме отгоре втора. Поръсваме я с канела, няколко прашинки индийско орехче и ванилия.
Слагаме отгоре 3 с.л. тиква. Поръсваме я с 1 и 1/2 ч.л. захар. Завиваме 2-те кори на руло. Повтаряме процедурата с останалите.

Редим рулата в намазнена тава. Нарязваме ги напречно, за да се получат квадратчета.
Заливаме с двете яйца, содата, млякото и ванилията. Отгоре слагаме малки парченца масло.
Печем тиквеника на умерена фурна. Напръскваме глазурата от лимонов сок и пудра захар след изпичане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар