неделя, 21 октомври 2012 г.

Пелмените на Денка Мушкина

Та рецептата е следната:
забъркваш каймата с черен пипер, лук , сол и магданоз,правиш тестото - вода, сол и яйца
точиш на тънки кори-ама много тънки и ако нямаш форма за пелмени ги режеш с чаша , пълниш всеки пелмен с каймата и ги слепваш.Варят се като макароните - вода, сол, олио, бахар и дафинов лист.
Сервират се по няколко начина :
1. само пелменките + кисело мляко, майонеза или сметана + копър
2. само пелменките, вече сварени лекичко се запържват в масло, можеш да добавиш и подлучена доматена паста
3. като супка - пекменките с част от бульона + малко сметана
да ти е сладко.
Важно:ако правиш голямо количество ги замрази в тава поръсена с брашно - да не се слепват
после винаги , когато нямаш време за готвене - вадиш директно от фризера и ги пускаш в горещата вода да се варят-много практично и удобно.
Средната порция за човек е около 12-20 пелмена, в зависимост от човека
и големината им:).....а иначе това е класическата рецепта за сибирски пельмени.
В Русия семейството се събира в събота или неделя и всички жени лепят пелмени за седмицата е, и си клюкарят,не че ги няма готови - все пак е основно блюдо, но си е по-вкусно като си ги направиш сама има и традиция -оставя се един пелмен празен, един се пълни със захар,
един със черен пипера в друг се слага паричка :))))ей така, веселко да е:)
,

Няма коментари:

Публикуване на коментар