събота, 6 октомври 2012 г.

Никулденски шаран с лукчета


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Шаран 1,5-2 кг
10 -15 главички лук
4-5 скилиди чесън
500 мл.доматен сок (може и домашно консервиран)
черен пипер
магданоз
сол
олио
червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистеният шаран се омазнява, осолява се, намазва се с намачкания чесън и се поръсва с черен пипер. Поставя се в намазнена тавичка, около шарана се слагат почистените главички лук и се налива доматения сок, слага се червения пипер, долива се и около 200 мл.вода, поръсва се с нарязания магданоз. Пече се до омекване на лука и шарана да хване коричка. Ако ви се стори, че сосът е рядък, може да сгъстите с лъжица брашно, разтворено с вода на кашичка. Това е моята рецепта, която приготвям за Никулден.. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар