вторник, 23 октомври 2012 г.

Kарета по арбанашки


Рецепта стара градска кухня от Търново
600 гр свинско филе
стрък праз
200 гр пресни гъби
400 гр пресни картофи
1/2 лимон
олио за пържене
За маринатата:
1с.л. горчица
100 мл бяло вино
1 ч.л. сол
1кафеена л.черен пипер
1ч.ч. прясно мляко
1к.л. мед
1 скилидка чесън
копър
За панировката:
2 яйца
100 гр галета
100 гр брашно
50мл бира
Продуктите за маринатата се смесват и се разбъркват добре. В нея се накисва месото, нарязано на карета. През това време се приготвя панировката от яйцата, галетата, бирата и брашното. Всяко каре се потапя в панировъчната смес и се пържи в силно загрято олио. Празът се нарязва на шайби и се запича на тиган. Поднася се със задушени гъби и картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар