неделя, 21 октомври 2012 г.

Рибената чорба на дядо Лъчо

Необходими продукти
  • ½ кг. прясна риба
  • 2-3 глави лук, зарзават за супа
  • 1 дафинов лист, бахар, черен пипер
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • червен пипер
  • парченца хляб
  • 1 яйце
  • магданоз
  • чубрица
  • лимонтузу или кисело мляко
    Приготвяне или как се готви ястието
    1. Измития и изчистен супен зеленчук със сол и парченце хляб варим в топла вода.
    2. Сварения зеленчук прецеждаме и претриваме през гъста цедка.
    3. В прецедения бульон връщаме претритите зеленчуци и слагаме измитата и изчистена риба.
    4. С мазнината, брашното и червения пипер, правим запръжка, с която подправяме чорбата.
    5. Варим още 10 минути.
    6. Подправяме чорбата с чубрица, ситно нарязан магданоз и черен пипер.
    7. Застройваме с яйца и лимонтузу или с кисело мляко и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар