сряда, 17 октомври 2012 г.

ТЕЛЕШКИ ДЖОЛАН – ЧОМЛЕК ПО ДУПНИШКИ


Продукти:
  • Джолан телешки-  1кг.
  • Картофи- 400гр.
  • Лук- 80гр./1 глава /
  • Чесън- 5-6 скилидки
  • Моркови- 100гр.
  • Червено вино-  100мл.
  • Масло- 125гр.
  • Черен пипер- 10-12 зърна
  • Дафинов лист- 1бр.
  • Доматено пюре- 2с.л.
  • Домати- 200гр.
  • Люти чушки- 2 бр.- по избор
  • Червен пипер -1ч.л.
  • Сол- на вкус
Начин на приготвяне:
  1. Почистения и измит в студена вода джолан се отцежда и нарязва.
  2. Парчетата се поставят в гърне.
  3. Картофите, обелени и нарязани, се разбъркват с подправките /начупения дафинов лист, черен, червен  пипер и солта / и се изсипват върху джолана .
  4. Прибавят се нарязаните моркови, лук и чесън, размитото в малко топла вода доматено пюре, обелените и ситно нарязани домати, лютите чушки, маслото, виното и малко топла вода.
  5. Капакът на гърнето се замазва с тесто и се поставя на слаб огън за 4-5 часа.
  6. Вместо гърне може да използва тенджера под налягане – вари се около 45-60мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар