петък, 19 октомври 2012 г.

Сиренка



Продукти за тавичка с диаметър 28 см.
За тестото :
1/2 п. мая
1 ч.ч. вода - 200 мл. (топличка)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца и единият жълтък отделяме за намазване
3-4 с.л. олио
брашно - колкото поеме за меко тесто
За плънката:
200 г сирене
1. От продуктите замесваме меко тесто и го оставяме 30 мин.. да бухне на топло.
2. Разделяме го на две части.
3. Разточваме едната част на кора с дебелина 1 см, по средата слагаме натрошено сирене и завиваме.
4. Усукваме леко и режим на парчета с дължина 6 см. и ги слагаме в тавичката - така и с другата част.
5. Намазваме отговре с останалия жълтък.
6. Слагаме да се пече в силно загря та фурна на 220 градуса докато хване златиста коричка (30 мин.)
7. Изваждаме я от фурната, напръскваме сиренката с вода и завиваме със кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар