вторник, 22 януари 2013 г.

Разни тестени истории..

Необходими продукти
  • 1.200 кг. пресято брашно
  • 1 1/2 суп. л. сол
  • 1 суп. л. захар
  • 2 1/2 пакетчета суха мая
  • 6 суп. л. олио
  • 4 яйца, като се отделя 1 жълтък за намазване
  • 600-700 мл. топла вода
  • 50 гр. масло + 60мл.олио-с тях ще се мажат парчетата разточени топки.
  • Приготвяне или как се готви ястието
  •  С продуктите се омесва меко тесто.
    Плота се намазва с олио и тестото се бие 50 пъти. По този начин тестото става много пухкаво. Разделя се на 18 равни парчета и се оставя да втаса. Всяко парче се разточва с точилка, намазва се с разтопеното масло+олио. Прегъва се на две,после още веднъж. После с ръце се прави на фитил.От него се правят пиленца или охлювчета. Намазват се с 1 жълтък и 1 суп.лж.кисело мляко. Пекат се в умерена фурна.От това тесто правя и погачи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар