понеделник, 21 януари 2013 г.

Бисквитена тортичка

Необходимите продукти за бисквитена торта:

1. 2 малки пакета обикновени бисквити
2. 1 литър прясно мляко
3. жълтъците на 3 яйца
4. 3 супени лъжици брашно
5. 1 чаена чаша захар
6. 40 грама краве масло ( 1/3 малко пакетче масло)
7. 2 пакетчета ванилия / 1 есенция ванилия

Необходимо време за приготвяне:
1 час

10 Порции


Бисквитена торта
Бисквитена торта
Рецептата за бисквитена торта в три стъпки:

1.
Традиционно бисквитената торта се приготвя с готови кремчета нишесте, но ако съберете малко смелост да приготвите домашен крем вашата бисквитена торта ще стане много по-вкусна. Нужна е наистина смелост, а не повече време или пък повече умения, защото кремът за бисквитена торта се приготвя наистина много лесно. Първо трябва да сложите млякото да заври, като отделяте 2-3 супени лъжици студено мляко. Междувременно отделяте жълтъците от белтъците, след което разбивате жълтъците -  най-добре с миксер или тел за разбиване, добавяте и останалите 2-3 супени лъжици студено прясно мляко. Към тях добавяте малко по малко брашното при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки. Белтъци, които остават, може да ползвате за приготвянето на целувки или пък за някоя глазура.

2.
Към свареното мляко добавяте маслото, ванилията и захарта, докато млякото е още топло, след което го връщате на котлона и малко по малко при непрекъснато бъркане добавяте сместа с жълтъците. Кремът за бисквитената торта се сгъстява бързо, затова е необходимо непрекъснато бъркане, за да не загори. След като кремът поври 3-4 минути го сваляте от котлона.

3.
Идва моментът, в който да подредите бисквитената торта. На дъното на съд, който най-добре да е с правоъгълна форма, изсипвате с черпак за супа малко от крема. Върху него плътно нареждате от бисквитите, които заливате отново с крем. Повтаряте процедурата, докато бисквитите и крема свършат, като завършвате бисквитената торта с крем. Може да я украсите с начупени сурови ядки или да я поръсите с какао.

Бисквитена торта
Бисквитена торта
Идея: Може да приготвите вашата торта с бананов крем. Така тя ще стене още по-ароматна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар