неделя, 20 януари 2013 г.

Меденки по домашному...

Продукти:
2 яйца, 2 с.л. мед, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. оцет, 2/3 ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, 1 пакетче ванилия, 1 пакетче канела, щипка индийско орехче, 500-600 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта и меда. Постепенно прибавяме содата, разтворена в оцета, олиото, ванилията, канелата и индийското орехче.
Добавяме брашното и започваме да месим, докато се получи твърдо тесто.

Разточваме кора с дебелина около 1/2 см. Изрязваме кръгчета с желаната големина с помощта на чаша.
Нареждаме ги в намазнена тава и печем меденките около 8-10 мин в загрята фурна на 220 градуса. След като изстинат, може да ги украсим с разтопен шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар