понеделник, 7 януари 2013 г.

Пилешките пържоли на Соня

Продукти
за 2 порции

400 г пилешко месо от гърдите
1 лимон
черен пипер
 сух босилек или друга подправка
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. зехтин


Калории - общо
на 1 порция

Приготвяне

  •  Изтънете пържолите като внимателно направите хоризонтален разрез почти до края и разтворете за да се получи по-голяма пържола.Ако не успеете, просто направете от едната пържола 2 по-тънки. 

  • Залейте обилно с лимонов сок, леко напръскайте със соев сос, наръсете с черен пипер и стрит босилек.(Вместо босилек може да се използва друга подправка)Накрая добавете няколко капки зехтин.Така се обработват всички пържоли като може да се редят една върху друга.
  • Завийте   с фолио и   оставете в хладилника.Най-добре за следващия ден.
  • Скарата се загрява на най-високата степен.
  • Месото се поставя и  не се пипа поне 4 минути, може повече, зависи от силата на скарата и атмосферните условия (моята скара е на терасата) .
  • Проверява се внимателно отстрани дали се отлепва, трябва да започне да образува тънка коричка по края.Чак тогава внимателно се обръща.Пече  се още 4 -6 минути.
  •  Сервира се веднага.Ако ще е за по-късно, се съхранява в закрит съд и се затопля преди сервиране.
На  тиган

Маринованото месо може да се оваля в брашно и да се изпържи в малко мазнина , смес от масло и зехтин.

В  широка чиния се смесват брашно,малко сол, малко червен пипер, по желание малко къри.
Маринованото месо се овалва в брашнената смес и се пържи до златисто в смес от 2 с.л. зехтин и бучка масло, колкото орех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар