петък, 25 януари 2013 г.

Панирано пиле Кентъки

  • пилешко месо - долни бутчета или крилца
  • соев сос - 4 с.л.
  • сос Уорчестър - 20 мл
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л.на прах
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на око
  • корнфлейкс - пакет фино натрошен
  • олио - за пържене

Смесете соевия сос, сос Уорчестър с подправките и мариновайте пилето за 1 час в сместа.
Корнфлейкса натрошете фино. всяко парче пиле старателно се овалва в корнфлейкс и се пуска в голямо количество сгорещена мазнина да се изпържи равномерно.
 Панирано пиле /втори вариант/
Необходими продукти
  • пилешко месо - бяло 800 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 3 с. л.
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 5 - 6 с. л.
  • олио

Варете месото 30 мин. Отделете го от костите и оформете правилни парчета. Натрийте ги с чесън, посолете ги със сол и черен пипер.

Потопявайте всяко парче последователно в брашно, в разбитите яйца посолени, галета и пак в яйцата и ги изпържете.

Сложете ги в елипсовидна чиния. Наоколо подредете гарнитура от сурови и задушени в масло зеленчуци
Панирано пиле /трети вариант/
Необходими продукти
  • пилешко месо - 8 бутчета
  • яйца - 3 - 4 броя
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 2 ч.ч.

Почистете бутчетата и ги накиснете за няколко часа в бирата. След това ги отцедете добре. В тиган загрейте мазнината.

Всяко бутче се потапя първо в разбитите яйца, след това в галетата и се пържи от всички страни.

Сервира се с гарнитура от задушен грах или пържени картофки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар