петък, 11 януари 2013 г.

Рецепта за хляб Рибена кост - много вкусен и оригинален домашен хляб.




Необходими продукти

  • 500-600 гр. пресято брашно
  • 300 мл. топла вода
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 суп. л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 2-3 суп. л. олио
  •  
    Приготвяне или как се готви ястието
    От изброените продукти се омесва меко тесто. Веднага се прави дълъг фитил, който се слага в тавата, в която ще се пече. С ножица се реже от едната и от другата страна под 45 градуса. Срязаното парче се обръща и изтегля, да прилича на лист от цвете. Така оформено се оставя да втаса 30-40 минути. Нарочно не го покривам с нищо при втасването, защото по този начин ,тестото хваща нещо като коричка.
    Пече се на 200 градуса, като хване малко цвят температурата се намалява на 150.

Няма коментари:

Публикуване на коментар