събота, 5 януари 2013 г.

Немска палачинка

Необходими продукти (за 2-3 порции):

          3 яйца
          3/4 чаена чаша леко затоплено прясно мляко
Включваме фурната на 200 градуса, за да я загреем. Когато се нагорещи достатъчно, поставяме вътре празна тава, в която ще печем палачинката. Желателно е тавата да е с незалепващо покритие и диаметър 28-30 см.

През това време приготвяме палачинковата смес. С миксер разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко, брашното, солта и ванилията до хомогенизирана консистенция.

Изваждаме сгорещената тава от фурната, слагаме маслото и връщаме тавата обратно в печката, за да разтопим маслото. След това отново вадим тавата от фурната, разклащаме я добре, намасляваме стените й и изсипваме палачинковата смес.

Печем палачинката за около 15 минути при температура от 200 градуса. След това намаляваме градусите до 170 и я запичаме още 5-10 минути.

Когато палачинката е изпечена, изключваме фурната, отваряме вратата й около 1 педя и оставяме тавата вътре за около 10 минути. Правим това с цел да не се получава рязка смяна на температурата и палачинката да спадне бързо.

Разрязваме я на порции и я сервираме топла с любимото сладко, мед, пудра захар, сирене или течен шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар