неделя, 13 януари 2013 г.

МИЛИНКА



 1 кубче мая
500 мл прясно мляко
1 яйце
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. оцет
2 с. л. олио
1 кг предварително пресято брашно
Приготвяне:

• Маята се размива в леко затопеното прясно мляко.
• Към тях последователно се прибавят яйцето, лъжиците- захар, сол, оцет и олио.
• Омесва се меко тесто с около 1 кг пресято брашно.
• Оставя се да втаса за около 30 минути.
• От втасалото тесто с намазнени ръце късам и оформям равномерни топчета.
• Нареждат ги на разстояние едно от друго в намазана с олио тава.
• Оставят се да втасат.
• В купа натрошавам сирене 100-150 гр, обърквам с 2 яйца и 1 кафена чашка олиот - на каша.
• заливат се отгоре втасалите топки тесто.
• Пече се в предварително загрята фурна на 150 С за около 30-40 минути.
• По желание се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар