неделя, 27 януари 2013 г.

Сочна мусака по рецепта на Албена Любчова от Сандански

Рецептата е предоставена от: Албена Любчова Град: Сандански

Необходими продукти: 500 гр. кайма

1 кг. картофи
2 бр. чушки /червена и зелена/
1 гл. лук
2 ск. чесън
200 гр. прясно мляко
3 бр. яйца
1/2 коф. кисело мляко
1 с.л. царевично брашно
сол, черен пипире, чубрица
доматена салца или пюре

Начин на приготвяне:

В тиганче запържваме първо каймата, после добавяме чушките, лука и чесъна. Накрая добавяме 3-4 салца или 1 чашка доматено пюре. Разбъркваме.
Картофите обелваме и нарязваме на колелца.
В тавичка редим 2 реда картофи, осоляваме със сол, черен пипер и чубрица, после изсипваме цялата запържена смес с каймата и похлупваме отново с редове от картофи, отново осолени с подправките. Заливаме ястието с малко олио и млечна смес от разбитите яйца, прясно и кисело мляко и брашно. Запичаме до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар