събота, 26 януари 2013 г.

Пилешка супа по класическа рецепта

Пилешка супа
Пилешка супа
Необходимите продукти за класическа пилешка супа:
1. пилешко месо (2 бутчета, или ½ пиле, или колкото имате)
2. 2 средно големи картофа
3. един морков
4. една малка глава лук
5. едно „гнездо” фиде
6. сол и черен пипер (по желание)
7. ½ връзка магданоз

6 Порции

Необходимо време за приготвяне:
60 минути
Пилешка супа
Пилешка супа
Рецептата на класическата пилешка супа в стъпки:


1.
В голяма тенджера слагате около 2 литра вода и когато заври добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. Ако пък имате баба на село, или пък някаква друга връзка със село е най-добре да си вземете едно домашно пиле, тогава супата ще стане много по-ароматна и със сигурност ще е много по-вкусна!  По време на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово.
2.
Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като  поврят  5 минути добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете и натрошеното фиде и варете до пълно сваряване на фидето и картофите.
3.
Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавете към супата. Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо пилешката супа да ври с магданоза, така той остава свеж, не губи от полезните си вещества, а същевременно овкусява достатъчно добре.
Пилешка супа
Пилешка супа
Ако желаете застройка:
Следва застройването на пилешката супа и тук новаците в кухнята трябва да бъдат много внимателни! Това е малко предизвикателство за начинаещите готвачи! Яйцата и киселото мляко трябва да са на стайна температура. Разбиват се добре и се смесват с изстиналия бульон. Сместа се изсипва много много бавно, като се разбърква непрекъснато.  Ако изсипете сместа във врящия бульон, то супата, разбира се, няма да стане отровна, но яйцето ще се пресече и няма да бъде много ефектна (макар че човек никога не знае точно кой дефект би могъл да се превърне в ефект). И така  пилешката супа е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар