неделя, 2 декември 2012 г.

Печени дюли,ябълки и круши

Продукти за 4 порции:
2 дюли
2 ябълки
2 круши
1ч.ч. смлени ядки
1к.ч. плодов сос от домашно сладко
2с.л. коняк, бренди
щипка канела
щипка кардамом
щипка джинджифил
1- 2с.л. краве масло
1с.л. кристална захар
2с.л. ванилова пудра захар
Приготявне:
Плододвете се измиват и обелват. Режат се през средата на две. Почистват се от семките, така че да се получи кладенче. Орехите, сладкото, конякът /брендито/, канелата, кардамомът и джинджифилът се смесват. С тази плънка се пълнят кладенчетата. Подготвените плодови половинки се редят в тава. Най- отгоре на плънката се слага по парченце краве масло. Поръсват се с кристалана захар. Полива се 1/2ч.ч. Вода. Пекат се на умерена фурна, 30- 40 минути. Оставят се да се охладят. Поднасят се поръсени с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар