понеделник, 24 декември 2012 г.

Постен бобов коктейл...

Продукти:

500 гр. боб
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
50 мл. зехтин
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. чубрица
1 с.л. червен пипер
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Бобът се накисва за една нощ, сварява се и отцежда. Лукът се нарязва и запържва в зехтина. Прибавя се почистеният и измит ориз и се запържва за кратко, добавя се червеният пипер, разбърква се за кратко и се добавят 2 ч.ч. вода, подправките и сол. Ври на умерен огън, докато се изпари течността. Добавя се доматеното пюре, разтворено в малко вода. Всичко се смесва с боба, добавят 3 ч.ч. вода (може и от тази, в която е врял бобът). Разбърква се и се пече на 200 градуса, като се внимава ястието да стане прекалено сухо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар