неделя, 2 декември 2012 г.

Тиквен пай с бутер тесто

Продукти:
400г тиква
2ч.ч. течна сметана
3 яйца
1/2ч.ч. захар
2с.л. нишесте Ванилия или Карамел
400г бутертесто
3с.л. ванилова захар
1ч.л. канела
Приготвяне:
Тиквата се измива и почиства. Реже се на кубчета. Вари се до омекване, около 60- 70 минути. Отцежда се от водата. Тиквените парчета се слагат в купа. Разьбиват се с пасатор. В  отделен съд се чукват яйцата. Добавя се захар. Разбиват се с миксер до сгъстяване. Добавя се 2ч.ч. течна сметана и количеството нишесте. Яйчената смес обърква до хомогенност. Добавя се към тиквеното пюре. Поръсва се 1ч.л. канела. Обърква се до получаване на еднороден крем. Бутертестото леко се разточва. Оформя се по дъното и околния ръб на правоъгълна тавичка. Средата се запълва с тиквен крем. Паят се пече на умерена фурна, 40 минути. Оставя се да се охлади. Поръсва се с ванилова, пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар