понеделник, 17 декември 2012 г.

С БЕЛЛА на кулинарно пътешествие


Слънчева питка

Необходими продукти:
2 пакета тесто за питки, пици и мекици „Фамилия” (2 бр. * 800 гр.),
1/2пакетче краве масло от 125 гр.,
1 жълтък,
за посипване - маково семе, сусам, кашкавал


Начин на приготвяне:
Тестото се дели на 9 части - четири малки, четири по-големи и една най-голяма за средата.
По-големите топки се разточват на кръгове и се нареждат една върху друга в тавата, като се мажат с предварително разтопеното масло. Полученият кръг се разрязва през средата като звезда с остър нож, като разрезите не стигат до края на  кръга и получените ъгълчета се отварят навън.
По-малките топки тесто се разточват по-същия начин, поставят се намазани в получения кръг, разрязват се и ъгълчетата се обръщат навън.
В средата се поставя най-голямата топка тесто.
Оформената пита се оставя на топло да втаса, намазва се с жълтък, посипва се с мак, сусам и кашкавал и се запича при 200оС до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар