събота, 22 декември 2012 г.

Селски мекици...



яйца - 3 броя
кисело мляко - 400 г (1 кофичка)
прясно мляко - 250 мл
брашно - 1, 5 кг
олио - 500 мл
мая - 1 пакетче суха
сол - 1 ч.л.
захар - 1 с.л.
сода - 1 ч.л. бикарбонат
оцет - 2-3 капки
пудра захар - 200 г за поръсване
яйца - 3 броя
кисело мляко - 400 г (1 кофичка)
прясно мляко - 250 мл
брашно - 1, 5 кг
олио - 500 мл
мая - 1 пакетче суха
сол - 1 ч.л.
захар - 1 с.л.
сода - 1 ч.л. бикарбонат
оцет - 2-3 капки
пудра захар - 200 г за поръсване
Разбийте яйцата с телена бъркалка,добавете олио.Разбийте и маята в купичка  със 100мл топла вода,сол и захар и разбъркайте.Прибавете маята към яйцата,след което добавете прясното и киселото мляко.Разбъркайте содата с няколко капки оцет и добавете към останалата смес.Започнете да замествате тестото с брашно,като после намажете с олио.,доомесвате с ръце и оставите 1 час да бухне.От бухналото тесто отделяйте топки с големина на яйце и оформете мекици с намазнени ръце.Изпържете в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна и готовите родопски мекици поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар