неделя, 2 декември 2012 г.

Кисело зеле и картофи в гювечета

Продукти за 4 порции:
1/2 кисела зелка
500г картофи
4с.л. зехтин
Приготвяне:
Зелката се почиства. Реже се на дребно. Картофите се белят, измиват и слагат заварене в подсолена вода. Когато омекнат,  са готови. Отцеждат се от водата и се мачкат на пюре. Вземат се 4 гювечета. Във всяко се слага от киселото зеле, но се оставя място. Отгоре се шпицова картофено пюре. Гювечетата се поливат със зехтин и 2- 3с.л. зелева чорба. Похлупват се и се пекат във фурната 30 минути. После се отхлупват и връщат отново в печката. Когато хванат златисто- кафяв загар са готови. Поднасят се топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар