неделя, 2 декември 2012 г.

Кюфтета с ориз и извара

Продукти за 4 порции:
1ч.ч. ориз
1ч.ч. извара
1 яйце
1ч.л. сол
щипка индийско орехче
1ч.л. сух магданоз
1/2ч.ч. брашно
1/2ч.ч. олио
Пригптявне;
Оризът се накисва за едно денонощие във вода. На следващият ден се отцежда. Слага се в метална касерола. Наливат се 2- 3ч.ч. вода. Вари се под капак, 90 минути. Оризът трябва да се развари добре. След готовност се излива остатъчната вода от варенето. Добавя се изварата, яйцето, 1ч.л. сол, индийско орехче и магданоз. Оризовата кайма се омесва. Оставя се да се овкуси за 20 минути. От нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина.  Оризовите кюфтета се редят в плато.

Няма коментари:

Публикуване на коментар