събота, 15 декември 2012 г.

Бобец...

Пълнени сухи чушки с боб

10 бр. сухи червени чушки 200 гр. зрял боб 1 лук морков джоджен червен пипер сол олио Накисваме сухите чушки в малко топла вода, за да се отпуснат. В тенджера наливаме няколко лъжици олио и добавяме нарязаните на дребно лук и морков. Запържваме ги до омекване. Добавяме боба, които е накиснат поне 12 часа по-рано в студена вода и е прецеден. Варим до готовност. Овкусяваме с подправките. Запъжваме с олио и червен пипер. Пълним отцедените чушките с бобената плънка и ги подреждаме в тава. Отгоре изливаме олиото с запържения червен пипер и добавяме още 1/2 чаша топла вода. Печем на 180 градуса фурна. ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар