вторник, 25 декември 2012 г.

Капама с коледен дух.




1 бр. пиле
500 г телешко месо
500 г свинско месо
300 г кайма
300 г пушени гърди
200 г наденица
1 бр. кисела зелка
100 г ориз
1 ч.ч. (200 мл) олио
2-3 глави лук
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
Приготвя се плънка за пилето от ориза и дреболиите,може да се сложат зеленчуци,чубрица и черен пипер,пълни се и се зашива. От зелето подбираме десетина листа,останалите нарязваме на ситно и правим малки сармички от останалия задушен ориз,черен и червен пипер и лук.В голям гювеч се нареждат пилето,пушените гърди,бекона,парчетата месо.Добавя се олиото ,1/2 чаша вода или зелев сок.Захлупва се и се пече около час и половина на умерена фурна.Става страхотно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар