събота, 29 декември 2012 г.

Универсално тесто

Продукти:
1 кг. брашно,
1 бр. мая за хляб на "Dr Oetker",
250 мл топло прясно мляко,
1 кофичка кисело мляко,
1 равна ч.л. сода за хляб,
1 с.л. сол, 1 ч.л. захар,
1 яйце,
 олио за намазване.
Приготвяне: Пресяваме брашното в дълбок съд. Правим в него кладенче. Смесваме маята, прясното мляко и захарта и ги изсипваме в брашното. Добавяме яйцето и киселото мляко с шупналата в него сода. Слагаме солта и омесваме меко тесто, което намазваме обилно с олио и го държим в чист найлонов плик в хладилника. Меси се вечерта и на сутринта е готово за ползване. Може да престои няколко дни в хладилника, като вземаш от него колкото ти е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар