събота, 15 декември 2012 г.

Езогелин чорбасъ


6 ч.ч. бульон или вода 1 ч.ч. червена леща 1 глава лук 1/2 ч.ч. натрошен ориз 2 бр. сварени картофи 3 скилидки чесън 4 с.л. олио по 1 ч.л. смлян кимион, червен пипер и сух джоджен сол   В тенджера загряваме мазнината и запържваме леко нарязаният лук и скилидките чесън. Наливаме бульона и като заври добавяме лещата и ориза, варим 30 минути, добавяме нарязаните картофи и пасираме, но не съвсем до гладка каша. Пасираната супа овкусяваме с подправките и сол и оставяме да се вари още 3-5 минути. По желание всеки може да подправи супата с лимонов сок.  ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар