сряда, 26 декември 2012 г.

Пълнени хлебчета по арменски

Пълнени хлебчета


Необходими продукти:

  • 4 пълнозърнести земела
  • 1 червена чушка
  • 4 чери доматчета
  • суджук (По Ваш вкус може и луканка, филе, наденичка… Ако сте вегетарианци може и без никаква мръвка)
  • 2-3 скилидки чесън
  • топено сирене
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • 4 ч.л. кетчуп, смесени с няколко капки сладък чили сос
  • 4 яйца

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета и издълбаваме хлебчетата. Не изхвърляйте средата, запазете я и я използвайте. На дъното на тавичка капваме малко зехтин, както и на самите хлебчета. Нарязваме чушката, доматчетата и чесъна на ситни кубчета и пълним хлебчетата. Нарязваме и добавяме суджука. После слагаме на всяко хлебче по 1 ч.л от кетчупа със сладкия чили сос. Отгоре нарязваме по 3 кръгчета обикновено топено сирене.
Поръсваме с мащерка и украсяваме със стръкче магданоз. Захлупваме и покриваме с фолио. Печем в загрята на 210С фурна за около 20-25 минути. Когато се позапекат махаме фолиото и чукваме яйцата. Не се тревожете ако се разтекат извън хлебчетата. Оставяме за още 5-7 минути във фурната.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар