събота, 29 декември 2012 г.

Споделено от Селма-тиквеник Напелеон

Продукти:

    1 пакет кори за баница Белла
    1.300 кг (или около това) тиква
    краве масло за намазване
    захар по 1- 1.5 чаена лъжичка за поръсване на плънката във всяко руло(гледайте обясненията долу).Увеличете захарта,ако обичате по-сладичко. Peace
    канела,индийско орехче,ванилия
  
    за заливката:
    2 яйца
    1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
    сода бикарбонат на върха на ножа
    1 ванилия

    за глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)
  
    Тиквата рендосваме или нарязваме ситно в блендера.Не я задушаваме,остава сурова.
    1.Взимаме една кора,намазваме я леко с краве масло (аз не го разтопявам,рисувам направо с пакетчето няколко черти върху кората).
   

   2.Отгоре слагаме друга кора.Поръсваме я с канела,няколко прашинки индийско орехче и ванилия.
   

 3.Отгоре слагаме тиквата,някъде 3 големи супени лъжици с връх.Разпределяме я равномерно,като гледаме да не стигаме чак до краищата на кората. 
   Поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар.

  4.Завиваме 2-те кори на руло.Повтаряме процедурата с останалите двойки кори.

  5.Една тава намазваме с олио.Постиламе на дъното една от корите.Върху нея едно до друго започваме да редим рулата.
   
   

    6.След като сме ги наредили,нарязваме ги напречно.Така се получават квадратчетата(които се виждат на снимката).
   

   Ако ви е останала 1 кора може да я накъсате на малки парченца и да поръсите тиквеника с тях.Така ще придобие леко "рошав" вид.

    7.Приготвяме заливката от 2-те яйца,содата,млякото и ванилията.Заливаме с нея квадратчетата,като гледаме,тя да се разпредели равномерно.

    8.Тук-там отгоре слагаме малки парченца масло.
   

    9. Печем тиквеника на умерена фурна.
    10.След изпичането напръскваме го с глазурата от лимонов сок и пудра -захар. 
   

     Резултатът ми прилича на тиквена торта Наполеон!
     Не-ве-ро-ят-но вкусен,сочен и ароматен!!!
     Да ви е сладко! Love
  
    
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар