вторник, 31 юли 2012 г.

Пълнени чушки с ориз и гъби...

Необходими продукти

  • 12 бр. широки чушки за пълнене
  • 1 ч.ч. ориз
  • 10-12 бр. гъби печурки
  • 1 глава лук
  • 5 с.л. олио
  • 4-5 бр. домати
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семето и се посоляват отвътре. Лукът и гъбите се задушават с 3 с.л. олио и щипка сол. Добавя се оризът, след 3-4 минути сместа се залива с 1 ч.ч. гореща вода, посолява се и се оставя на тих огън, докато оризът попие течността. Прибавят се черен пипер и ситно нарязан магданоз. Чушките се напълват със сместа, нареждат се плътно една до друга и се заливат с настърганите домати и останалото олио. Посоляват се и се долива 1 ч.ч. гореща вода. Ястието се вари на тих огън или се пече в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар