четвъртък, 12 юли 2012 г.

Яхнията на баба с телешко

Продукти

500 гр. телешко месо
2-3 супени лъжици олио
1 чаена чаша телешки костен бульон (може и от кубче)
1 чаена чаша червено вино
3-4 големи глави стар кромид лук
4-5 скилидки чесън
1-2 моркова
1 суха червена чушка (може и каквато имате)
2 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжичка червен пипер
1 дафинов лист, 2 зърна бахар, 10-12 зърна черен пипер
сол на вкус





Начин на приготвяне

1. Почистено, измито и оцедено месото се нарязва на кубчета;
2. Задушава се в олиото и част от бульона;
3. Изважда се и се долива останалото олио;
4. Задушава се и нарязаният на ситно лук;
5. Добавят се чесънът, месото, нарязаните на дребно моркови, доматеното пюре останалият бульон и виното;
6. Последни се поставят в ястието и подправките;
7. Вари се на тих огън до пълното сваряване на месото;
8. Сервира се топло с гарнитура от варен ориз, пюре от картофи или печени картоф

Няма коментари:

Публикуване на коментар